joi, 7 octombrie 2010

Recrutări - it's october time! ;)După cum ştiaţi deja, sau vă spunem noi din nou dacă nu, în prezent Cognosis cuprinde 5 asociaţii membre cu drepturi depline.

Mai exact, asociaţiile studenţeşti de profil din 5 mari centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Iaşi.

Acestea sunt:

 • Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei |ASPSE| (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea din Bucureşti)
 • Asociaţia Studenţilor Psihologi din România |ASPR| (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca)
  • Asociaţia Studenţilor în Psihologie Sibiu |ASPS| (Facultatea de Ştiinţe, secţia Psihologie, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu)
  • Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Timişoara |ASPTm| (Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Universitatea de Vest din Timişoara)
  • Asociaţia Studenţească "Societatea Pentru Psihologie" |SPP| (Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iaşi)

  Toamna se numără bobocii. Precis aţi mai auzit asta şi poate vă întrebaţi ce legătură are acest lucru cu noi. Ei bine, e destul de previzibil. Au început recrutările şi în asociaţiile noastre membre!

  Fiind o federaţie naţională, Cognosis captează voluntari noi prin recrutările locale din fiecare asociaţie membră. Statutul de voluntar în cadrul Cognosis se dobândeşte prin statutul de membru în oricare dintre cele 5 asociaţii locale.

  De ce să nu fi şi tu unul dintre noii recruţi? Mai ales dacă eşti student la Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, dar nu neapărat.

  Ca şi voluntar în cadrul Cognosis ai o serie de avantaje, dintre care amintim doar câteva:

  • Ai oportunităţi de dezvoltare personală şi profesională şi poţi deprinde abilităţi organizatorice în cadrul lucrului în echipă alături de voluntari la nivel naţional;
  • Poţi să-ţi dezvolţi abilităţi de leadership prin posibilitatea de a coordona proiecte sau de a candida pe funcţii de conducere în Consiliul Director Cognosis;

  • Ai acces la programe de formare – training-uri, şcoli de vară, congrese internaţionale, şi ai şansa să te implici în organizarea acestora;

  • Interacţionezi cu studenţi voluntari din toată ţara şi din Europa;

  • Poţi lua parte la schimburi de experienţă în cadrul Exchange-urilor între asociaţiile membre Cognosis sau a Exchange-urilor internaţionale la nivel de EFPSA, ca şi participant sau ca organizator;

  • Dobândeşti experienţă de voluntariat în domeniul Psihologiei şi a Ştiinţelor Educaţiei;

  • Acumulezi cunoştinţe de profil dobândite prin accesul direct la informaţiile furnizate studenţilor, interacţiunea directă cu formatori acreditaţi, membri ai Colegiului Psihologilor, alumni Cognosis sau alţi colaboratori şi parteneri.

  Asociaţiile membre Cognosis au următoarele strategii de recrutare:

  ASPSE - Asociaţia Studenţilor la Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (Bucureşti)


  Perioada de recrutare: Întregul proces de recrutare se întinde între 4 octombrie- 14 noiembrie.

  Termenul limită de aplicare: 24 octombrie 2010

  Procesul de înscriere: Intră pe site-ul www.aspse.ro şi completează grila online. Înscrierile se fac în perioada 4-24 octombrie.

  Nr. de locuri disponibile: 26

  Profilul studentului ce s-ar integra în organizaţie: Studenţi la psihologie, dornici să se dezvolte atât personal cât şi profesional, plini de energie, cu spirit de echipă, comunicativi şi capabili să se adapteze la orice situaţie.

  www.aspse.ro


  ASPR - Asociaţia Studenţilor Psihologi din România (Cluj)

  Perioada de recrutări, termen limită de aplicare:

  Procesul de înscriere începe în 9 octombrie, cu deadline-ul în 18 octombrie.

  Procesul de înscriere:

  Înscrierea va consta în completarea unui formular online, în care vor fi mai multe întrebări direcţionate spre cunoaşterea aplicantului, cât şi nişte întrebări situaţionale prin care urmărim inventivitatea şi implicarea acestuia. O să-l găsiţi pe asprlife.blogspot.com

  Numărul de locuri disponibile: până la 40

  Profilul studentului ce s-ar integra în organizaţie:

  Căutăm studenţi de la Psihologie, Psihopedagogie Specială şi Pedagogie, în special anul I, dar şi anii II şi III, cât şi studenţi de la alte facultăţi care se potrivesc profilului organizaţiei. Studentul trebuie să se fie motivat, responsabil, să fie interesat de implicarea în proiecte preponderent pentru studenţii facultăţii de psihologie (la nivelul Clujului, la nivel naţional şi internaţional). De asemenea, preferabil ar fi să aibă nişte abilităţi specifice departamentului din care vrea să facă parte, dar şi să fie motivat să le dobândească în cadrul proiectelor departamentului, pentru că voluntariatul îţi oferă mereu şansa de dezvoltare personală cât şi profesională. Nu în ultimul rând, căutăm o persoană deschisă, căreia să îi placă şi ieşirile şi petrecerile, pentru că după muncă trebuie să avem şi momente de relaxare.

  e-aspr.ro

  ASPS - Asociaţia Studenţilor în Psihologie Sibiu

  Perioada de promovare: 4-18 octombrie 2010

  Perioada de recrutare: 18-22 octombrie 2010

  Proces: şedinţe/întâlniri cu candidaţii voluntari, prezentarea Asociaţiei şi a partenerilor acesteia, prezentarea imaginii de voluntar cu tot ceea ce implică aceasta (beneficii, responsabilităţi, sarcini, drepturi), completarea unui formular de înscriere de către candidaţi.

  Perioada de selecţie: 25-29 octombrie 2010

  Proces: se vor înregistra şi analiza formularele de înscriere. Apoi se vor forma echipe de lucru cu noii voluntari, care vor fi conduse de către un membru ASPS. În acest interval de timp, fiecare coordonator de grup va începe integrarea voluntarilor în Asociaţie, va discuta cu fiecare voluntar şi va da o serie de task-uri fiecăruia, analizând şi observând calităţile şi defectele voluntarilor. După această perioadă se vor semna contractele de voluntariat şi va avea loc integrarea finală a noilor recruţi în Asociaţie.

  Numărul de locuri disponibile: 50

  Profilul studentului ce s-ar integra în organizaţie: candidatul trebuie sa fie student la Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu, Facultatea de Ştiinţe, specializarea Psihologie, trebuie să fie o persoană motivată, plină de energie constructivă, care doreşte să se implice în activitatea Asociaţiei, o persoană flexibilă, care să se adapteze uşor mediilor de activitate, să aibă un spirit de echipă bine dezvoltat.

  asps.ro


  ASPTm - Asociaţia Studenţilor la Psihologie din Timişoara

  Perioada de promovare: 4 - 22 octombrie 2010

  Perioada de recrutări: 25 - 30 octombrie 2010

  • întâlnire cu potenţialii voluntari şi prezentarea asociaţiei, completarea formularelor de înscriere de către doritori

  Perioada de selecţie: 1 - 5 noiembrie 2010

  • analiza formularelor şi interviu cu aplicanţii

  Termen limită de aplicare: 30 octombrie 2010

  Procesul de înscriere: studenţii doritori să aplice trebuie să completeze un formular de înscriere. Formularele se vor găsi în Aula Magna în momentul întâlnirii cu potenţialii aplicanţi

  Numărul de locuri disponibile: 40

  Profilul studentului ce s-ar integra în organizaţie: student sau masterand la Psihologie în cadrul Universităţii de Vest, persoană motivată, dinamică, căreia îi place să se implice în proiecte, spirit de echipă, iniţiativă, de asemenea simţul umorului este binevenit:)
  asptm.ro


  SPP - Asociaţia Studenţească "Societatea Pentru Psihologie" (Iaşi)

  Perioada de recrutări, termen limită de aplicare:

  Perioada de recrutări este de 4-22 octombrie, în ultima zi a acestui interval având loc o întâlnire deschisă în care va avea loc prezentarea Asociaţiei şi unde încă se pot primi înscrieri.

  Procesul de înscriere:

  Studenţii interesaţi se pot înscrie completând un formular primit de la unul din studenţii voluntari care se ocupă de recrutare şi care poate fi găsit la standul din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei (corpul D al Universităţii) sau îşi poate descărca formularul on-line şi trimite pe adresa de e-mail spp@asociatia-spp.ro. După încheierea campaniei de promovare, ei vor fi programaţi la un interviu de selecţie

  Numărul de locuri disponibile: 50

  Profilul studentului ce s-ar integra în organizaţie:

  Voluntarul SPP trebuie să fie un student comunicativ şi creativ. Trebuie să dispună de abilităţi necesare lucrului în echipă, dar să dovedească şi aptitudini de lider. Un membru al Asociaţiei trebuie să fie o persoană cu valori stabile, responsabilă şi perseverentă.

  asociatia-spp.ro


  Sperăm că ţi-ai dat seama că nu are rost să eziţi şi că vei găsi ceea ce cauţi în organizaţiile noastre membre. Cu siguranţă că şi tu ai destule de oferit! Abia aşteptăm să-ţi valorifici potenţialul alături de Cognosis.

  Mai multe informaţii despre noi găseşti pe site-ul Cognosis.

  Spor la înscris!

  Un comentariu: