miercuri, 7 iulie 2010

Şcoala de Vară Cognosis 2010


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs095.ash2/38082_140249116000694_100000468198489_336908_7837620_n.jpg

Şcoala de vară Cognosis – ediţia a IV-a

"Dezvoltare personală pentru psihologi fără limite"
Bistriţa-Năsăud, Poiana Zânelor, 1-7 august 2010

O echipă de oameni îndrăzneţi, voluntari îşi propun la această ediţie să faciliteze, pentru 60 de studenţi la psihologie din toată ţara, accesul la cunoştinţe din sfera dezvoltării personale şi profesionale, în cadrul securizant de la poalele munţilor Rodnei, alături de profesionişti în domeniul psihologiei şi psihoterapiei.

Anul acesta am ales o locaţie inedită şi mai mult decât potrivită pentru ceea ce ne propunem să vă oferim. Poiana Zânelor, complex turistic aflat în judeţul Bistriţa-Năsăud, vă aşteaptă să exploraţi gândurile, simţurile şi conexiunile sociale într-un mediu natural, izolat dar plin de posibilităţi, în aerul curat de munte ce purifică orice incertitudine. Nu ezitaţi să vedeţi mai multe despre Poiana Zânelor pe www.poianazanelor.ro

Ediţia a IV-a SDV are ca temă "Dezvoltarea personală pentru psihologi fără limite", fiind o continuare a celorlalte trei ediţii, cu teme asemănătoare (dezvoltarea personală şi formarea în psihoterapie). Dacă în ediţia a III-a participanţii doar au fost iniţiaţi în activităţi de dezvoltare personală din perspectiva mai multor şcoli de psihoterapie, în această ediţie ei vor putea aprofunda acest domeniu doar într-o singură formare terapeutică. Prin acest proiect ne propunem să facilităm formarea personală, dar şi profesională a studenţilor ce doresc să urmeze o carieră în domeniul psihoterapiei (şi alte domenii conexe) ce necesită, pe lângă abilităţile profesionale, un nivel ridicat de autocunoaştere, autocontrol emoţional, şi un nivel optim al abilităţilor de comunicare şi relaţionare cu ceilalţi (empatia, asertivitatea, acceptarea şi autoacceptarea necondiţionată etc.).

Programul va include activităţi de dezvoltare personală prin metode specifice unei singure şcoli de psihoterapie (analiză tranzacţională, cognitiv-comportamentală, psihodramă sau experienţială), realizate pe durata a 4 zile de către 4 grupuri de 15 participanţi, îndrumaţi de formatori acreditaţi în psihologie şi psihoterapie.

Activităţile se vor desfăşura în grupuri centrate pe auto- şi inter-cunoaştere, într-un format interactiv, bazat pe învăţarea experenţială şi exprimarea deschisă a emoţiilor şi trăirilor. Fiecare dintre workshopuri va viza formarea unor competenţe personale din sfera comunicării şi autocontrolului emoţional (de tipul celor amintite).

Printre formatorii SDV se vor afla: Bianca Macavei, Ramona Moldovan, Mădălina Sucală (Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România), Nicoleta Gheorghe (Asociaţia Română de Analiză Tranzacţională), precum şi formatori din Societatea de psihodramă J.L. Moreno (SPJLM) şi Societatea de Psihoterapie Experienţială din România

Participarea la Şcoala de vară va fi recunoscută sub forma orelor de dezvoltare personală. Fiecărui participant i se vor recunoaşte aceste ore în cadrul şcolii de psihoterapie din al cărei modul a făcut parte.

Anul acesta, Cognosis dedică o zi a şcolii de vară unor activităţi sportive extreme, ca şi instrument de dezvoltare personală, realizate de instructori acreditaţi împreună cu psihoterapeuţii şi organizatorii acestui proiect.

Participanţii vor putea alege între:

- tiroliană

- mers pe frânghii

- perete pentru căţărare

- paintball

Vezi programul SDV 2010 aici!

Selecţia participanţilor se va face pe baza formularului de înscriere pe care îl poţi descărca
aici şi care urmăreşte motivaţia şi asteptările tale legate de participarea ta la această şcoală de vară.Trimite formularul completat pe adresa cognosis.proiecte@gmail.com până pe 20 iulie. Dacă vei fi selectat, vei primi confirmarea până pe data de 22 iulie.Pentru că numărul de locuri pentru fiecare modul este limitat, te rugăm să menţionezi, în ordinea preferinţelor tale, 2 module la care ai dori să participi. Aceia dintre voi care vor fi selectaţi vor fi repartizaţi pe module în funcţie de preferinţele personale şi, dacă va fi cazul, şi in funcţie de ordinea în care vin confirmările lor de participare.

Taxa de participare
este de 490 lei şi va fi achitată de cei selectaţi după ce au primit mesajul de confirmare. Ea acoperă participarea la workshop-uri şi materialele oferite de moderatorii acestora, cazarea şi masa pe durata şcolii şi activităţile outdoors.Îţi garantăm o experienţă intensă, cu siguranţă benefică, prietenie, noutate şi multe surprize în cadrul celor 7 zile de „studiu intens” din această vară.Vino alături de Cognosis între 1 şi 7 august! Ne dorim să scriem împreună istoria acestui proiect!

Rupe barierele, eliberează-ţi potenţialul!


www.cognosis.ro



2 comentarii: