vineri, 7 mai 2010

Exchange ASPTm - ASPSE (8 - 14 martie; 19 - 25 aprilie)

Cred că oricine ar fi de părere că un Exchange e ceva aşa cum îi e şi numele: Extraordinar, Excepţional, Extrem de distractiv... Dragilor, vă spunem noi, cei care am trecut prin asta: un Exchange e o Experienţă. Şi e tot ce poate să însemne asta: zile pline, nopţi fără somn, drumuri şi iar drumuri, locuri frumoase şi oameni frumoşi, amintiri „în curs de formare” şi apoi, spus cu nostalgie: amintiri.

Un Exchange e o oportunitate de a trăi ceva nou, ceva special, care nu e absolut (dar absolut deloc) previzibil. Care poate să înceapă prost şi să se termine bine sau poate să înceapă bine şi să se termine şi mai bine.

Prima parte a Exchange-ului (cea în care noi, bucureştenii, am mers în Timişoara) a început cu siguranţă „în forţă” şi de nestăvilit. Ce să vă spun?... Eu personal mi-am uitat cupoanele de tren şi m-am trezit că trebuie să-mi plătesc tot drumul Bucureşti-Tm, pe urmă nu mai găseam o parte din banii pentru bilete, a urmat apoi fuga după tren (desigur că am întârziat, deşi ne-am întâlnit cu 40 de minute mai devreme), din nou fuga după tren (a durat mult) cu răsturnare de trolere, cafea căzută pe jos, ghiozdane transportate de-o baretă, de un colţ, sau de orice se putea apuca, în sfârşit urcatul în tren, legitimaţii care nu mai puteau fi găsite, aplecări periculoase urmate de ruperea cămăşii şi aş putea continua. A! Era să uit... Vagonul în care eram mergea în altă parte, aşa că am avut parte de un transfer care s-a transformat tot într-o fugă după tren.

Desigur, timişorenii nu ştiu nimic din toate astea. (Lasă că au aflat acum :P).
Şi pentru că Exchange-ul a început în forţă, a continuat la fel în Timişoara (cu mai puţine peripeţii care îţi opresc inima în loc şi mai multe râsete care îi dau drumul). A urmat apoi o scurtă pauză (să ne mai recăpătăm din avânt) şi am continuat Exchange-ul la noi.
Şi...din nou... Apariţia imprevizibilului! Nu am reuşit să primim locuri în cămine, aşa că oamenii au dormit la noi = nopţi chiar ne-dormite :), dimineţi a-dormite şi omuleţi care au putut petrece timp împreună.

Cele 7 zile de Exchange au însemnat 7 x 24 x drumuri prin Bucureşti x sediu ASPSE x Zilele PSE x workshopuri x prelegeri x nopţi prin baruri/cluburi/case cu sufragerii disponibile pentru distracţie şi ateliere de creaţie x noi prietenii :). Şi, printre toate astea, lucrul la cercetarea pe care am început-o în Timişoara.

Altceva...? Ce altceva? Exchange-ul e o Experienţă, un Exerciţiu, sau poate un Examen, o Excepţie de la regulă, o Extragere de învăţăminte. E un Extract din poveste, un scurt rezumat. Povestea întreagă... e numai în noi!

Mai multe poze -> aici si aici !

Raluca Cosmescu



5 comentarii:

  1. :)

    Felicitari voua!

    Exchangeul e si o noua forma de cunoastereE inter - Cognosisista :P

    hey, I tried

    RăspundețiȘtergere
  2. da, asa e. e o Experienta, vorba ralucai :)
    foarte frumos scris articolul ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. uuum.... cat ma bucur sa vad experiente Cognosiste extraordinar de exceptionale :P

    RăspundețiȘtergere