Împreună vom face o incursiune în psihologie și vom vorbi despre ce înseamnă un teambuilding în ONGs-uri. Cea care ne va vorbi despre aceasta este Simona Radu, alumnus ASPSE și HR Cognosis
Unul dintre, poate, cele mai frumoase evenimente ce se desfăşoară într-un mediu de ONG este team building-ul. Momentul mult aşteptat de toţi bobocii intraţi nou în asociaţie, care abia sunt nerăbdători să creeze relaţii cu seniorii şi să afle ce presupune asociaţia la care tocmai au fost acceptaţi.
Global vorbind un team building presupune formarea unei echipe (traducere din engleză). Însă în spatele acestei simple formări, se află truda organizatorilor de a le oferi participanţilor un loc şi o atmosferă care să îndeplinească obiectivele centrale. Acest lucru înseamnă în principal că este necesară o claritate a viziunii. Toate echipele vin cu o serie de aşteptări şi fiecare membru al echipei ar trebui să ştie ceea ce se aşteaptă de la el. De asemenea, printre obiective se poate regăsi construirea unui echipe eficiente, crearea unor relaţii de lungă durată între oameni, distracţia, cunoaşterea punctelor slabe şi a celor forte, identificarea stilurilor de lucru şi modalităţi de adaptare şi strategii de colaborare.
În cadrul unui ONG, team building-ul poate fi văzut ca fiind mai soft, însă nu este deloc aşa. Se stabilesc obiectivele, se construiesc activăţile care să conducă la îndeplinirea acestora, se constituie un program pe care se axează toate activităţile, se realizează feedback.
Şi totuşi există şi alte modalităţi de a contribui printr-un team building la închegarea unei echipe.
Colaboratorii Cognosis şi anume compania de consultanţă şi servicii HR, iD learning, au realizat de curând un team building ce a implicat şi o cauză umanitară. Echipa-client a contribuit la construirea şi îmbunătăţirea unei tabere pentru copii cu afecţiuni oncologice, ce pe timpul verii vin să îşi petreacă o parte din copilăria lor. Obiectivul central a fost acela prin care compania-client ‘şi reuneşte toţi angajaţii şi se implică într-o acţiune de binefacere.
După cum putem observa, team building-ul poate lua diferite forme, în funcţie de ce se doreşte a se întâmpla în finalul acestuia.
Pentru a citi articolul original dar şi pentru alte articole interesante din Newsletter-ul Cognosis accesează linkul următor: https://cognosisnews.wordpress.com/2015/06/15/newsletter-iunie-2015/
Pentru a citi articolul original dar şi pentru alte articole interesante din Newsletter-ul Cognosis accesează linkul următor: https://cognosisnews.wordpress.com/2015/06/15/newsletter-iunie-2015/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu